Крими
Убийството в Долно Езерово – за 50 000 лева заем
TразмерT

Георги РУСИНОВ

Убиецът на Петър Валериев - Иван Петров влезе в Бургаския окръжен съд. В момента съдът решава каква мярка за неотклонение да наложи на обвинения за убийството в квартал „Долно езерово“ мъж. Извън съдебната зала от Прокуратурата разясниха, че мотивът за убийството е заем от 50 000 лева. Не е ясно обаче кой на кого да има връща пари. Учудващото в случая е, че жертвата живеел много скромно през последните години.

От държавното обвинение уточниха, че справка от СДВР на ДНК експертизи уличава двамата като участници в обира на столична банка. Оттам бяха откраднати 400 000 лева. За удара в Айтос през 2015 година тепърва ДНК експертизи на използваното оръжие ще покажат имат ли съпричастност жертвата и убиецът към грабежа.

В съдебната зала от прокуратурата поиска Петров да бъде задържан за постоянно в бургаския арест. На лице били достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението, за което го грози затвор от 10-20 години.

Защитникът на Петров посочи, че клиентът му участва активно в разследването и съдейства на разследващите. Той остави на съда да прецени каква мярка да наложи на обвинения в убийство Петров.

Очаквайте подробности.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Блъснаха жена на пешеходна пътека в Славейков
В Синеморец мъж задигна от свой съселянин пари и ракия
Заловиха младежи, откраднали хладилника на жена в Дебелт
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.