Крими
Убиецът с чука призна вината си и поиска в ареста
TразмерT

Манол не пожела журналисти в залата

 

Георги РУСИНОВ

 

Тези дни един 72-годишен мъж доказа, че възрастта е без значение, когато яростта стигне опасни граници. Бившият таксиджия Манол преби до смърт 71-годишната си съпруга Яна, нанасяйки й множество удари с чук в главата. Самият той веднага след това се обадил на 112, за да извика ченгетата. Кървавото убийство шокира хората в квартала, които недоумяваха, че може да се случи такова нещо на иначе спокойната им уличка.

Оказа се, че Манол е психично болен и е лежал шест пъти за лечение в Център за психично здраве – Бургас. Последната му визита е била през 2016-а. Жена му Яна пък работела в Германия, където са и децата им. Скоро тя се върнала в Бургас, за да се грижи за Манол, който започнал да се влошава за пореден път. До убийството пред полицията казал, че се стигнало след като двамата се скарали.

Днес Окръжен съд – Бургас гледа „мярката му за неотклонение“. В колоарите на съда Манол пристигна спокоен и като, че ли малко изненадан от медийното внимание. Може би точно заради това след като влезе в залата, той поиска от съдията делото му да се гледа при „закрити врата“. Магистратът се съобрази с желанието му и не допусна представители на медиите на самото заседание. Самото то протече много бързо. За по-малко то 10 минути Манол призна вината си и сам поиска да остане в ареста.

Това каза пред журналисти прокурорът по делото Мануел Манев. Държавният обвинител разкри също и че е изяснена причината за смъртта и това са ударите с чук в главата на Яна. Доказателства да е била душена с възглавница след това няма.

По делото има назначена съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да докаже дали Манол е осъзнавал действията си по време на убийството, предвид здравната му история.

Именно от това той да бъде изкаран невменяем и да лежи за кратко лечение се притесняват и комшиите му, както разказаха пред репортер на „Черноморски фар“ в деня на убийството.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.