Крими
Убиецът от Вресово ще празнува рожден ден в ареста
TразмерT

Адвокатът му използва за защита, че Петър е бил обиден от жертвата

 

Георги РУСИНОВ

 

18 годишният Петър Лечев утре ще посрещне рождения си ден в следствения арест в Бургас. Това реши Бургаски окръжен съд.

Той е обвинен за това, че на 8 октомври тази година на поляна, намираща се в ромската махала в руенското село Вресово е умъртвил 49 годишния Станчо Желязков. Зверското убийство младежът е извършил с дървен кол, чрез нанасяне на множество удари в областта на главата.

В съдебната зала прокурор Георги Чинев заяви, че са събрани достатъчно доказателства, с които се доказва, че има обосновано предположение, че именно младежът е авторът на престъплението. Освен това Петър е и признал за извършеното от него убийство. Държавният обвинител продължи с това, че извършеното от Лечев престъпление е тежко умишлено, за което се предвиждат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Прокурор Чинев продължи с мотивите си за взимане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража с факта, че при евентуална по-лека такава, то има опасност 18 годишният младеж да се укрие или извърши друго престъпление. Извършеното от него убийство Чинев определи като изключително жестоко, тъй като след падане на земята от страна на жертвата, Петър е продължил да го удря с кола в главата.

Адвокат Златко Златев, служебен защитник на младежа заяви, че тъй като клиентът му не е осъждан преди, то няма реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Чистото съдебно минало на Лечев до момента, предполагало и взимане на по-лека мярка. Адвокат Златев използва за защита на клиента си факта, че Петър бил обиден от жертвата. Иначе го похвали за това, че веднага след това е съобщил на роднините си. На следващия ден пък отишъл при кмета на селото и го завел до сцената на зверското убийство. Тогава се обадили в полицията, на която в последствие Лечев помогнал.

Самият Петър каза пред съда, че съжалява и че не е искал да стане така. „Гледах да се пазя, той беше по-едър от мен“, промълви с половин уста той.

Решението на Окръжен съд – Бургас може да се обжалва в тридневен срок.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Фургон и 30 кошера изгоряха край Айтос
Нещастни родители – резултат от присъдата за убийството на малката Никол
Днес съдът се произнася за убийството на малката Никол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.