Крими
Убиец на двама бургазлии при гонка ще лежи четири години
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Убилият двама бургазлии в катастрофа при гонка Николай Филипов ще лежи 4 години в затвора. Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на Окръжен съд – Сливен от 2 април. Той е подсъдим за това, че на 21 февруари 2016-а при гонка на изоставеното летище „Бършен“ край Сливен, докато прави завой с „Мерцедес“-а си удря странично „БМВ“, в което са били Невен Богоев, Галин Димов и Драгомир Динев, като първите двама загиват на място, а на третия Филипов нанася телесна повреда.

В залата на Апелативен съд – Бургас бяха дошли 30-на роднини и приятели на загиналите, които останаха недоволни от присъдата. Единствената разлика със сливенското решение е, че бургаският съд приема, че инцидентът е пътнотранспортен и се е случил на път, нещо, което сливенският не признаваше.

Иначе в частта с наказанието промяна няма. Мярката за неотклонение – подписка също остава в сила. На излизане от залата близките на двете момчета изразиха гласно недоволството си, но отказаха коментар. „Такава е нашата система“ и „Това е нашата държава“ бяха единствените подмятания, които се чуваха.

Адвокатите на пострадалите Евгений Мосинов и Вихрен Найденов логично бяха недоволни от срока на наказанието.

„Доволни сме, че съдът прие, че става въпрос за транспортно престъпление. Но наказанието от 4 години, макар и ефективно, за нас е занижено за такова престъпление с двама загинали и един с телесна повреда. Така че ние ще жалим решението в тази му част и при тази квалификация. Аз бих посъветвал Община Сливен да вземе ефективни мерки такива неща повече там да не се случват. Тези деца щяха да са живи и здрави, ако общината си беше свършила работата“, заяви Мосинов.

Решението на Апелативен съд – Бургас може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.