Бизнес
Турската лира помръдна нагоре
TразмерT

Турската лира помръдна нагоре. Вчера тя се търгуваше при курс продава на 0.3120. Премърдването бе забелязано още през почивните дни. Дали то може да се свърже с факта, че Турция освободи американския пастор Андрю Брънсън от затвора, което е знак за леко затопляне на отношенията между Америка и Южната ни съседка, е трудно да се каже. Тепърва предстои да се види дали възходът ще продължи, или е временна игра на пазара.

Огромни колони от автомобили и автобуси продължават да се извиват на Малко Търново и Лесово, особено в пазарния петък и двата почивни дни. Напливът да се пазари в Одрин, Лозенград, Чорлу и други близки градове от другата страна на границата е невиждан.

Дори пенсионерски клубове вместо гостуване на набори в други градове си организират пътуване с цел шопинг в съседна Турция, използвайки цели автобуси.

В момента в Турция има голямо есенно намаление на различни марки дрехи в МОЛ-овете. А на складовете от ранна утрин започват да липсват определени масови марки перилни и домакински препарати, изкупени за час след отваряне  на магазините.

Единствено локумът, баклавата, толумбичките и халвата не бележат дефицит, защото се предлагат на всеки ъгъл и то в изобилие.

Бургазлии, които от години пазарят на по два-три месеца в Одрин, са категорични, че сега нивото на обслужване е паднало и част от стоките липсват, заради големия наплив.

За сметка на това дизелът там е много по-евтин и като бонус за скъсаните нерви от чакане на границата и блъскането по пазарите, те си тръгват с пълни догоре резервоари на колите.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
Заради разширението на „Зелената зона“: ОП „Транспорт“ търси четирима сезонни работници
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.