Местни избори - 2019
ЦИК поряза отново „Ние, Гражданите“ за кандидата им за кмет, коалицията жали в съда
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Централната избирателна комисия е отхвърлила жалбата на бургаската коалиция „Ние, Гражданите“, касаеща изключването на кандидата им за кмет и общински съветник от листата – адвокат Теодор Шейков. В сряда те заявиха, че ще обжалват първоначалното решение пред ЦИК и ще предоставят необходимите документи доказващи, че Шейков е с адрес – постоянен и настоящ в Бургас от 8 години.

„Проверката е установила, че Теодор Русланов Шейков, регистриран като кандидат за кмет на община Бургас от местна коалиция „Ние Гражданите“ (ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“), не отговаря на изискването за уседналост, поради това че има настоящ адрес в гр. Бургас към 26.08.2019 г. Представените с жалбата доказателства – удостоверение от домоуправителя на сградата, в която живее Теодор Русланов Шейков и удостоверение от Адвокатски съвет – Бургас, не опровергават факта, че лицето няма настоящ адрес в Република България към 26 април 2019 г.“, се посочва в решението на ЦИК.

Поради това Централната избирателна комисия отхвърля жаблата на „Ние, Гражданите“. На пресконференцията в сряда Ангел Божидаров заяви, че ако се стигне до там, ще обжалват и пред Върховния административен съд.

Заради казуса е забавено и печатането на бюлетините за Бургас. Припомняме, че според адвокат Шейков, той е станал жертва на чиновнически грешки, във връзка с промяна в закона от 2013-а. Тогава служебно адресната му регистрация била променена с адрес във Франция, където е учил и работил известно време.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.