Айтос
„Трите братя" да станат национален туристически обект, предлага кметът Едрев на БТС
TразмерT

Кметът на Община Айтос Васил Едрев и секретарят на ТД „Чудни скали" - град Айтос Бистра Костова са изпратили искане до Изпълнителния секретар на Българския туристически съюз - София, с настояване да предложи на Националния координационен съвет на БТС да обсъди и приеме туристически обект "Трите братя" - град Айтос за член на НАЦИОНАЛНОТО ДВИЖЕНИЕ "100 НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА".

"Не само скалният феномен "Трите братя" има място на картата на 100-те национални туристически обекта, но това е една добра първа стъпка за признание на айтоските природни забележителности. В презентацията за "Трите братя", която изпратихме в БТС, се постарахме да включим и Етнографския комплекс, и екопътеките, парк "Славеева река", Зоопарка и всички останали туристически обекти на територията на град Айтос, защото те, в своята цялост, заслужават национално признание", коментира искането до БТС кметът Васил Едрев, който е и председател на ТД "Чудни скали" - Айтос.

В документите, изпратени до БТС, е спазено още едно необходимо условие - становище на експерт за природната забележителност. Експертна оценка за уникалната айтоска скална група е дал доц. Сандю Бешев - доейенът на алпинизма в България, който в априлския брой на вестник "Ехо" ще публикува обширна статия с отговор на въпроса: Защо "Трите братя" трябва да бъдат туристически обект с национално значение?

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Айтос посрещна с концерт 22-и септември
Дирят собственика на папагала Сашко в Айтос
Днес Айтос открива паметника на загиналите воини
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.