Местни избори - 2019
Трима претенденти за кметския стол в Карнобат
TразмерT

ГЕРБ, ДПС и БСП със служебни победи в по едно село

 

Георги РУСИНОВ

 

Трима са претендентите за кметския стол в Карнобат, показа проверка на „Черноморски фар“. Регистрираните за надпреварата в града са досегашният кмет – независимият Георги Димитров, кандидатът на ГЕРБ – заместник областният управител Владимир Крумов и този на „БСП за България“ – адвокат Тодор Байчев.

Битка между Байчев и Димитров имаше и на предните местни избори, но тогава независимият Димитров победи съперника си още на първия тур. Тази година силна заявка за кметското място дава Владимир Крумов, който е добре познат и уважаван в града.

Десет партии и коалиции са регистрирали листи с кандидат-общински съветници за предстоящия местен вот.

С листа от 21 души се явява местната коалиция „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ и ОБТ „Български лейбъристи“). Водач е Маргарита Стаматова. „Атака“ са регистрирали само трима кандидати за общински съветници, начело е Вълчо Вълчев. БДЦ също са с листа от 21 души. Техен водач е адвокат Стефан Кенов, бивш народен представител и син на бившия кмет на община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

НФСБ са с листа от осем души, предвождани от Димитър Вълев. ГЕРБ влиза в битката за местния парламент с 21 кандидати за общински съветници. Водач е и кандидатът им за кмет Владимир Крумов. „Възраждане“ са регистрирали един-единствен кандидат-общински съветник в лицето на Маринела Савова. „Воля“ са с листа от трима души, начело е Гюрка Иванова.

ДПС влиза със седем кандидати за местния парламент в битката за община Карнобат. Водач на листата е Наил Хасан. Той е и единственият кандидат за кмет на село Драгово. 21 души са регистрирали и от БСП „За България“. При тях листата повежда Аспарух Иванов, общински председател на левицата в града. Живка Гроздева оглавява листата на „Движение за радикална промяна българска пролет“, която е от 14 души.

Село Искра е само с един кандидат за кмет и това е Мария Иванова от ГЕРБ. Хюсеин Селим от ДПС пък е единственият кандидат в Кликач. В Соколово също е само един желаещият за кмет – представителят на „БСП за България“ Неждет Мехмед.

По-сериозна е битката в селата Екзарх Антимово, Невестино и Крумово градище, където ГЕРБ, ДПС, БСП „За България“ и „Алтернатива за българско възраждане“ вадят свои кандидати.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.