Бизнес
Топлото време ни спаси от високи сметки за ток
TразмерT

 Потреблението на електроенергия за Област Бургас на 30, 31 декември и 1 януари е 14 хиляди и тридесет мегаватчаса, сочи справката от EVN - България. Това е стандартно зимно потребление, уточняват от компанията. През миналата година за същия период потреблението е било 17 хиляди и 400 Mwh. Основна причина за тогавашното здраво харчене на ток бяха ниските температури и тежката зима.

„Това са общи и оперативни данни. При всеки клиент са различни, въпреки че сега потреблението е по-малко, със сигурност ще има клиенти, които ще платят повече, сравнено със същия период от предходната година. Това е въпрос на индивидуална консумация на електроенергия от всяко домакинство“, коментира Крум Косев от отдел „Комуникации“.

Почти пролетните температури през празничните дни по Нова година не само ни спестиха еленергия, но и предизвикаха мнозина на трапезата заедно със сурвачката и елховата украса да сложат и първите кокичета. Жители от Странджа и селата около Бургас се похвалиха с цъфнали в дворовете първи предвестници на пролетта.

Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. клиентите са консумирали общо 81 285 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности са по-малки  от потреблението от същия период година по-рано: 30 декември 2016 г. – 1 януари 2017 г., когато са консумирани общо 95 604 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа в периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. е регистриран вечерта на 31 декември 2017 г., когато е бил 1 704 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период на 2016 г. е регистриран също на 31 декември и е бил 1 858 MW (мегавата).

По време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни сътрудниците на компанията отчитаха показанията на електромерите по редовен месечен график, спазвайки правилата за измерване.  

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бизнесът подава ръка на IT-гимназията
КЗП с дежурни екипи за студентския празник
Зарядна станция за еко автомобили заработи на пристанището
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.