Бизнес
Топлото време ни спаси от високи сметки за ток
TразмерT

 Потреблението на електроенергия за Област Бургас на 30, 31 декември и 1 януари е 14 хиляди и тридесет мегаватчаса, сочи справката от EVN - България. Това е стандартно зимно потребление, уточняват от компанията. През миналата година за същия период потреблението е било 17 хиляди и 400 Mwh. Основна причина за тогавашното здраво харчене на ток бяха ниските температури и тежката зима.

„Това са общи и оперативни данни. При всеки клиент са различни, въпреки че сега потреблението е по-малко, със сигурност ще има клиенти, които ще платят повече, сравнено със същия период от предходната година. Това е въпрос на индивидуална консумация на електроенергия от всяко домакинство“, коментира Крум Косев от отдел „Комуникации“.

Почти пролетните температури през празничните дни по Нова година не само ни спестиха еленергия, но и предизвикаха мнозина на трапезата заедно със сурвачката и елховата украса да сложат и първите кокичета. Жители от Странджа и селата около Бургас се похвалиха с цъфнали в дворовете първи предвестници на пролетта.

Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. клиентите са консумирали общо 81 285 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности са по-малки  от потреблението от същия период година по-рано: 30 декември 2016 г. – 1 януари 2017 г., когато са консумирани общо 95 604 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа в периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. е регистриран вечерта на 31 декември 2017 г., когато е бил 1 704 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период на 2016 г. е регистриран също на 31 декември и е бил 1 858 MW (мегавата).

По време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни сътрудниците на компанията отчитаха показанията на електромерите по редовен месечен график, спазвайки правилата за измерване.  

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сервират разреден алкохол по морето
Стопаните на 10 плажа са застрашени от прекратяване на договорите
Запазва се ниско нивото на безработица
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.