Спорт
Топ боксьорите на България ще се бият в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Най-елитните боксьори на България ще участват в галавечер от втория кръг на Националната боксова лига. Събитието ще се проведе на 26 октомври в зала „Младост“ от 19:30 часа.

„Националната боксова лига е най-новият проект на Българската федерация по бокс. Това ще бъде нейното второ издание, а участие ще вземат най-добрите родни боксьори при мъжете спрямо сегашната ранглиста. Във всяка категория ще има по шестима състезатели, които ще бъдат разпределени в три отбора - „Багатури“, „Ханове“ и „Лъвове“. Те ще се бият по олимпийските правила“, заяви Атанас Николов, член на Управителния съвет на Българска федерация по бокс.

Общият брой на участниците, които ще пристигнат в Бургас, е 20. Зрителите ще имат възможността да наблюдават 10 двубоя, един от който е извън регламента на Националната боксова лига. Той ще се проведе по правилата на професионалния бокс и в него ще участва местният боксьор Милен Паунов, изправяйки се срещу Калоян Йорданов, състезател на „Ботевград“.

Освен Паунов бургаската школа ще бъде представена и от състезателите на „Победа Черноморец“ Иван Атанасов и Якуб Чиновлиев, както и Петър Драганов и Иван Мечков, които в момента защитават честта на клубове извън Бургас.

Сред боксьорите, потвърдили участие, личат имената на: Благой Найденов, Петър Белберов и Тинко Банабаков.

Финалият кръг от второто издание на Националната боксова лига ще се проведе в София през средата на декември, когато ще станат ясни и победителите.

Билетите за Галата са на цена от 10 лева. В момента те се продават в мрежата на Ticketpro и нейните партньори ( OMV, Office 1, Orange, магазин Soundgarden), он лайн на www.besttickets.bg , както и на касата на НХК. В деня на събитието билети ще се продават и на касите в зала „Младост“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
Нефтоxимик с пето ново попълнение
Започна благотворителният футболен турнир в Меден рудник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.