Бургас
Театрална школа набира таланти
TразмерT

Младежка театрална школа на Бургас, с художествен ръководител режисьорът Румен Велев, организира кастинг за набиране на нови таланти. „Ние сме сред най-добрите“, категорични са театралите. Кастингът ще се проведе на 29 септември от 16.00 часа в Младежки културен център. Кандидатите може да са ученици от 1 до 12 клас. Кандидатите трябва да подготвят стих или песен.е водеща театрална школа в България.

Школата  е създадена през 2008 г. и вече дванайсет години печели всички възможни отличия и награди от най-престижните младежки международни театрални фестивали. Тя е единствената общинска любителска структура в областта на културата не само в Бургас, но и в България, която е донесла толкова много индивидуални и общи първи награди на своята Община.

     Спектаклите, които трупата поставя са в сферата на комедийното изкуство и по-точно на музикалния фарс. Трудните за поставяне автори, като Стефан Цанев („Как маймуните произлезли от човека”), Уди Алън („Бог”), Ст.Л.Костов („Женско царство”),  Иван Вазов („Службогонци”),  Боян Папазов („Муха в тъпан”), Добри Войников („Криворазбраната цивилизация“), Йордан Радичков („Ние, врабчетата“), Валери Петров и неговите детски пиеси са прекрасен материал за творчество. Съчетаването на ярко комедийното с пластически етюди, песни и танци поставя на младите актьори най-високи критерии за театралното изкуство, а когато към това се прибавят трагикомични и философски послания в нормалната продължителност на един спектакъл, изискванията към тях стават почти професионални. На тези изисквания младите театрали отговарят с голяма амбиция и талант. Успехите им са безпрецедентни.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии почетоха Левски с две факелни шествия
РИОСВ-Бургас сложи край на драмата „пеликан със зеле“
Бургас се преклони пред саможертвата на Васил Левски
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.