Любопитно
Тази вечер е нощта на прилепите в Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Тази вечер е нощта на прилепите в Бургас. Фондация „Биоразнообразие“, „Зелени Балкани“ и Спелео клуб „Непиаст“ организират информационната кампания, посветена на хвъркатите бозайници. Началото е от 18:00 часа в Културен център „Морско казино“ в морския град.

Организаторите са подготвили, както винаги, интересни факти за прилепите, които да разкажат и покажат на малки и големи. Това те ще направят чрез презентации, филмчета, изложба за прилепите, прилепни игри и арт ателиета. Гостите на събитието ще имат възможност по-късно вечерта дори да подслушат любопитните създания със специални устройства – детектори.

Ще има множество фотографии и информационни табла, от които да опознаете прилепите. Презентацията пък със сигурност обещава да е интересна. Миналата година например посетителите научиха за различните видове прилепи и най-интересните от тях – кой е най-големият, има ли вампири сред тях, канибали и дори алкохолици.

Още любопитни факти за това къде живеят прилепите, как ние хората им пречим в градската среда, колко дълго живеят, какво ядат и т.н. със сигурност може да научите само в „Нощта на прилепите“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Наблюдаваме "кървава Луна" тази нощ
Учениците в Бургас оприличиxа кмета Николов на Супермен
Атанас е на ред да почерпи за имен ден днес!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.