Несебър
Татяна Дончева за обвинените в Несебър: Типична поръчка, няма никакви СРС-та
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Като типична поръчка на Специализираната прокуратура обяви случващото се в Несебър през последните дни лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя се ангажира със защитата на двама души от партията й, на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група (ОПГ) с лидер кандидатът за кмет Николай Димитров. Преди дни те бяха съпроводени до Софийското следствие, а днес се гледа мярката им за неотклонение след изтичане на 72 часовата заповед за задържането им. За участие в ОПГ-то обвинения получиха кандидатът за кмет на Свети Влас от „Движение 21“ Атанас Япаджиев и кандидатът за общински съветник от същата партия Константин Лефтеров. Двама кандидати за общински съветници на БСП „За България“ също са обвинени в участие в ОПГ-то - Петър Тодоров и Георги Георгиев.

„Мога да кажа, че това е типична поръчка на Специализираната прокуратура. Специализирания съд в първото разглеждане остави в ареста всички без Константин Лефтеров, за който прие, че няма абсолютно никакви основания за привличане към каквато и да е наказателна отговорност, поради липса на каквото и да е било престъпление. Сега вече зависи от прокуратурата дали ще му снемат обвинението, колкото и да е нелепо и безмислено то за всички обвинени“, коментира Дончева пред репортер на „Черноморски фар“.

Тя обясни, че ще обжалват решението на Специализирания съд и в идния четвъртък отново ще се изправят за извоюване свободата на останалите.

„Ще продължи борбата за останалите и се надяваме да я доведем до успешен край. Много зависи това и от представянето на Несебър и Свети Влас в неделя“, добави тя.

Дончева коментира и основния свидетел на Спецпрокуратурата – бившият шеф на БКС в Несебър Димитър Балинов. Преди година той е освободен от поста, след като постоянно излизал в болнични.

„Пореден свидетел разаказва какво чул и на базата на неговите твърдения се крепи обвинението. Още по-смешно е как тази група се състои от хора конкуренти в изборите. А още по-смешно е, че твърденията са, че съветниците на „Движение 21“ били участвали в ОПГ-то не за себе си, а за кмета Димитров. Той, който е четири мандата кмет, и който обикновено побеждава на първи тур с 3 000 гласа разлика, сега изведнъж кара нашите кандидати да купуват гласове за него, а не на себе си. Това е несериозно“, категорична бе юристката, позната като „Поразяващата уста“.

Същият Балинов разказал в залата как в началото на септември ходил в ДАНС.

„Добре, но няма никакви записи, подслушани разговори и т.н. Обикновено тези хора си служат точно с тези инструменти“, изтъкна Дончева.

Тя коментира и ролята на КПКОНПИ в цялата сага.

„Прави впечатление, че сигналът до Специализираната прокуратура бил от КПКОНПИ, а те нямат никакви отношения за изборите. Сега, ако е от МВР, или друга институция, имаща отношение с изборите, добре, но обратното е кощунство. Опитът да бъдат доказвани обвинения с агенти на КПКОНПИ също е нелеп“, каза тя.

Дончева завърши с това, че очевидно има доста грешки и смешки и мисли, че до четвъртък ще имат време да организират подходяща защита.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Проектобюджетът на Несебър -65 200 000 лева
В Несебър празнуваха Бабиднен
Представители на Община Несебър участваха на работен семинар в Албания
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.