Бургас
Тържества в Бургас за 140 години ВМС
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Бургас днес е домакин на част от празненствата по повод 140 години Военноморски сили на България.

В 16:30 часа пред Паметника на моряка в Морската градина се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите военни моряци. Веднага след това парадни части от ВМС се отправиха на шествие из града, което приключи пред Военния клуб.

В 18:00 часа, отново в ДНА започна тържественото събрание-концерт и награждаване на военнослужещи с участието на Представителния духов оркестър на ВМС.

След минути в 19:15 часа, на площад „Атанас Сиреков“ ще започне празничният концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.

Пресконференция се проведе преди награждаването на заслужилите моряци. На нея участваха контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС, флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

„Морето е вратата на България към света, затова ние изпълняваме нашите задължения, пазейки страната и помагайки по време на бедствия и аварии по море и по суша“, каза Михайлов. Той определи годината на 140-годишнината като добра. Отличи успешно учението „Бриз 2019“ и заяви, че до декември предстоят още няколко участия.

Областният управител Вълчо Чолаков изрази благодарността си на военните моряци за техния професионализъм.

„При всички чужди делегации, с които съм се срещал чувам само суперлативи за Вас. Благодарен съм Ви, че Вие сте хората, които се отзовавате в най-тежките ни нужди – наводнения, заледявания. Тогава показвате само човечност. Важно е да се знае, че ВМС не е служба, която подготвя кадрите си само за военна служба, те винаги са до нас“, каза Чолаков.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Летищата в Бургас и Варна са получили електронни заплахи, няма отменени полети
Живко Табаков:Видеоконтролът в oбщина Бургас да бъде засилен
Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.