Айтос
Търсят строител на спортен комплекс в най-голямото айтоско село
TразмерT

Карагеоргиево ще е първото населено място в общината с комплексно спортно съооръжение

Тези дни младата половина на Карагеоргиево е в особено приповдигнато настроение. Тема номер едно в най-многолюдното айтоско село е проектът за спортен комплекс - първият в общината. Проектът касае реконструкция на част от свободното дворно пространство на ОУ „Св. св. Кирил и Методий", което ще се обособи в „Многофункционален спортен комплекс в с. Карагеоргиево“. Обявена е обществена поръчка за изпълнител, за обекта има изготвен инвестиционен проект във фаза „Технически“ и е издадено Разрешение за строеж от Главния архитект на Община Айтос. С проектното решение се осигурява достъпност на средата, обезопасяване на дворното пространство на основното училище, както и изграждането на многофункционален спортен комплекс. Прогнозната обща стойност, без ДДС е 367 000 лв. Според заданието, изпълнителят ще трябва да изгради ново баскетболно игрище с необходимата около него свободна зона. Нови баскетболни кошове, каучукова ударопоглъщаща и противохлъзгаща настилка са предвидени за игрището. Ново ще е и игрището за волейбол със стандартни размери и най-модерна настилка. Между двете нови игрища ще се изгради и едно игрище за футбол с размери 25 на 15 м с подвижни футболни врати и с покритие от изкуствена трева, зелена, с бели очертания. Комплексът ще включва и фитнес на открито – фитнес-площадка със станция за коремни преси, успоредка, тройна и двойна висилки, тройна стена с каучукова настилка.

В южната част на училищния двор ще бъде изградена писта за бягане с маркировка на всеки 10 м и обща дължина от 70 м. В северната част на спорната площадка ще бъдат  изградени три трибуни, ще има и нов основен пешеходен подход от училището към спортната площадка.

С реконструкцията се предвижда и изграждането на рампа за хора в неравностойно положение, разположена в западната част на двора. Цената за изграждането и качеството са основни критерии за оценка на офертите. Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е до 17 часа на  27 ноември т.г. Офертите ще бъдат отворени от назначената комисия на 28 ноември в 11.00 часа в Община Айтос.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Реквием за две изключителни айтозлийки
Айтоските учители-ветерани:Да си буден за новото и доброто
Айтоската школа по борба отново доказа високата си класа
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.