Бизнес
Търсят шест души персонал за лодкостоянката в Крайморие
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Шест души персонал, който да поддържа лодкостоянката в Крайморие търси Община Бургас. За целта е внесена докладна записка, с която да се даде разрешение за изменение и допълнение на Правилника на дейността и организацията на ОП „Спортни имоти“. Именно на общинското предприятие ще бъде дадена за стопанисване лодкостоянката.

Шестте позиции са за управител, касиер, двама охранители и двама моряци. Първите двама ще са на по половин щат. По време на дискусиите в заседанията на комисиите към Общински съвет – Бургас стана ясно, че управител ще взима около 280 лева заплата.

Към настоящия момент приключва изграждането на съоръжението, което е финансирано по Оперативна програма „Програма за морско дело и рибарство“ 2014-2020. Предстои и издаването на разрешение за ползване и регистриране в регистъра на Пристанищата в България.

Капацитетът на лодкостоянката е от 54 места за лодки с дължина от 6 до 12 метра. Изграждането й ще подобри условията на труд за рибарите в квартал „Крайморие“, като ще бъде осигурена тяхната безопасност при извършване на дейността им.

15 от общо 54-те места ще са свободни за ползване срещу наем. Останалите са разделени между жителите на село Маринка и Крайморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С търговци налагали „такса корона вирус“ ще се разправят от КЗП
Търсят се кадри за новите социални услуги
Разрешават провеждането на конгреси и семинари
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.