Бизнес
Търсят шест души персонал за лодкостоянката в Крайморие
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Шест души персонал, който да поддържа лодкостоянката в Крайморие търси Община Бургас. За целта е внесена докладна записка, с която да се даде разрешение за изменение и допълнение на Правилника на дейността и организацията на ОП „Спортни имоти“. Именно на общинското предприятие ще бъде дадена за стопанисване лодкостоянката.

Шестте позиции са за управител, касиер, двама охранители и двама моряци. Първите двама ще са на по половин щат. По време на дискусиите в заседанията на комисиите към Общински съвет – Бургас стана ясно, че управител ще взима около 280 лева заплата.

Към настоящия момент приключва изграждането на съоръжението, което е финансирано по Оперативна програма „Програма за морско дело и рибарство“ 2014-2020. Предстои и издаването на разрешение за ползване и регистриране в регистъра на Пристанищата в България.

Капацитетът на лодкостоянката е от 54 места за лодки с дължина от 6 до 12 метра. Изграждането й ще подобри условията на труд за рибарите в квартал „Крайморие“, като ще бъде осигурена тяхната безопасност при извършване на дейността им.

15 от общо 54-те места ще са свободни за ползване срещу наем. Останалите са разделени между жителите на село Маринка и Крайморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Гуми менте заливат пазара
Прибраха опасен колбас от пазара
Култовата кръчма „Бургаски вечери“ дължи около 60 бона на „БКС“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.