Бизнес
Търсят се електронни търговци
TразмерT

Дона МИТЕВА

Все повече хора се търсят като работници в електронната търговия. В момента в Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас има обявени 74 такива работни места. Увеличава се търсенето и на специалисти в сферата на здравеопазването. Техният брой в момента е 30 души. В разгара на летния сезон  продължават да са необходими работници в туризма за всички позиции, сочат данните от Бюрото по труда.

Заявените свободни работни места на първичен трудов пазар в Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас за предходния месец са 798.

Равнището на безработица на територията на бюрото е 2.3%. За Община Бургас показателят е 1.90%, а за общините Средец и Камено, които са под шапката на ДБТ, е както следва - 9.57% и 3.11%. В Регионален мащаб най-ниско е нивото на безработица в община Поморие - 0.97%, Несебър - 0.99%. 

Както вече „Черноморски фар“ писа, тази година впечатлява ранното обявяване на много свободни учителски места. По данни на Живко Янакиев, директор на ДБТ – Бургас, техният брой е 108 и са от всички специалности и етапи на обучение. Причината – амбициозната задача на Регионалното управление на образованието да подмлади колективите и да обвърже резултатите на учениците донякъде с възрастта на учителите и техните амбиции да се усъвършенстват.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цената на свинското продължава да расте
Търсят концесионери за морските плажове „Градина - Централен“ - част 2 и „Елените”
И през ноември има спад на туристи
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.