Бургас
Търговската гимназия вече е с нов физкултурен салон
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

От днес Търговската гимназия вече е с обновен физкултурен салон. Специално за откриването пристигна министърът на финансите Владислав Горанов. Той, заедно с кмета на Бургас и директорът на училището Павел Чепов приветстваха учениците с новата придобивка.

В многофункционалната зала ще могат да се практикуват спортове като волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на корт и бадминтон.

„Тук ще бъдат проведени и състезания на регионално ниво, защото базата е една от най-добрите в града. На добър час на всички ученици и много нови спортни успехи“, пожела директорът Чепов.

Кметът Николов заяви, че с толкова много първенци и шампиони, но без подходяща спортна база досега, показва колко е силен духът и енергията в Търговската гимназия.

„Аз съм убеден, че след откриването на тази спортна база, освен за ежедневните дейности по физкултура, тук ще може да се домакинства на различни състезания на градско ниво, а може би и на регионално. На вас деца ви пожелавам успешно да се учите и да се реализирате в живота. Гордея се като кмет, че има такива училища в Бургас“, каза още градоначалникът.

Накрая думата взе и министър Горанов.

„Инвестицията, която вие правите през годините, докато се обучавате в Търговската гимназия, създава дълготраен нематериален актив, който ще може да амортизирате цял живот и той няма да губи своята стойност. Стопанските науки са в основата на всяко успешно бизнес начинание. Нека този етап от пребиваването в гимназията да е само началото на една успешна кариера“, допълни още Владислав Горанов, който пожела на учениците винаги да им излизат сметките.

На събитието присъстваха още зам. кметът по Йорданка Ананиева, зам. кметът по икономика, бюджет и финанси Красимир Стойчев, Виолета Илиева, началник на РУО-Бургас, представители на ГЕРБ-Бургас, както и ученици и учители от Търговската гимназия.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.