Спорт
Свети Никола ще домакинства в Поморие
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Бургаският „Свети Никола“ ще играе в Поморие домакинските си мачове в А областна. Това потвърди пред вестника ни Павлин Ковачев, председател на УС на клуба. Причината е, че повечето нови футболисти в отбора са от Поморие и са помолили Ковачев домакинските срещи да се играят в техния град. Поморийци са дошли от ПСФК „Черноморец“ (Бургас), който вече е закрит и не е на футболната карта в България.

„Голяма част от мъжкия ни отбор отиде да играе за „Русокастро“, а в отбора ни останаха само юноши. Нямаше как да разчитам само на тях, затова предложих целия отбор на ПСФК „Черноморец“, или поне ядрото от него, да дойдат при нас, тъй като сред тях има доста опитни играчи. Те се съгласиха, но ме помолиха да играем в Поморие. Това е един много добър вариант, защото условията там са чудесни. Всички страни са съгласни и няма никакви проблеми да провеждаме там домакинските си двубои“, коментира Ковачев.

Той допълни и че се чувства морално задължен към отбора на ПСФК „Черноморец“, тъй като от създаването на „Свети Никола“ през 2011 година клубът е използвал безвъзмездно кампуса „Гнездо на акули“ в продължение на повече от 4 години.

За предстоящия двубой с „Камено“, който ще се проведе на 7 септември на градския стадион в Поморие, Ковачев призна, че няма особено големи очаквания и допълни, че шансовете им за успех са минимални.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.