Спорт
„Свети Никола“ със служебна загуба от „Вихър“
TразмерT

Айтозлии сърдити, че ще почиват две седмици

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският футболен клуб „Свети Никола“ записа служебна загуба в 17-ия кръг от „А“ Окръжна футболна група срещу лидера в класирането „Вихър“ Айтос. Причина за неиграния мач на полицейския клуб се оказаха много контузии и играчи отишли на работа в чужбина. Това заяви за „Черноморски фар“ председателят на УС на клуба Павлин Ковачев.

„Не можахме да съберем играчи, защото имаме трима души, които отидоха в чужбина да работят. Отделно от това имаше доста хора и на работа, а имаме и контузени. Не ми се щеше да ходя с повече юноши, защото „Вихър“ са най-добрият отбор в момента. Да отида да ме бият с 10:0 няма смисъл“, коментира той.

Според Ковачев е било невъзможно да събере повече от 10 души в състава. По думите му в момента клубът доиграва сезона и каквото покаже толкова. За следващия мач все пак той е оптимист, че ще постигнат домакинска победа срещу непретенциозния клуб на Приморско – „Ропотамо“.

„Надявам се домакински мач да го вземем. Разликата между нашия отбор и почти всички останали е, че ние не играем за премии“, поясни Ковачев.

Въпреки служебната победа, в щаба на „Вихър“ не са доволни от това, че ще почиват реално два кръга. Срещу „Свети Никола“ клубът не игра, а в следващия 18-и кръг почиват по програма. Това е така, защото в групата са 11 отбора и всеки кръг един почива.

„Не мога да си обясня това нещо аз. Записват се отбори да участват в първенството, а не могат да съберат играчи за мач. Обадиха ми се от БФС да ми кажат, че печелим служебно. Звъннах на Павлин Ковачев и му казах да дойдат все пак, ако трябва и с юношите да играят. Казах му, че ще пусна юношите и аз и няма да ги бием с много, но ми отказа. Не трябва да се получават такива работи, защото ето сега и другата седмица почиваме по програма и сега като не сме играли става едно дълго прекъсване“, коментира треньорът на клуба Милен Минчев.

Според него компенсацията ще дойде от повече тренировки за „вихрушките“, защото в този момент няма как да уредят и контрола.

„Вихър“ продължава да е лидер класирането с 42 точки, докато полицейският клуб е на незавидното 9-о място с актив от 15 точки.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Барселона (Просеник) се завръща на футболната карта
Арена Созопол излиза пет пъти по-евтино на Нефтохимик
Руенските борци изпълниха целта си в Молдова - спечелиха три медала
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.