Айтос
Строги мерки за собствениците на кучета в Айтос
TразмерT

Общински съвет - Айтос прие нова Наредба, която налага по-строги мерки за нарушителите на обществения ред. Съветът гласува за по-големи глоби при нарушения.
Създава нов член, който забранява извършването на производствена дейност, занаятчийски услуги, рязането на дърва, шумни ремонтни работи в жилищните сгради и поземлени имоти за жилищно строителство, които нарушават спокойствието на гражданите. Рязането на дърва за лично потребление може да бъде извършвано в часовия интервал от 08:00 до 14:00 часа и от 16:00 до 20:00 часа в работните дни. В почивните и празнините дни Наредбата позволява това да става от 10:00 до 14:00 часа. При нарушения се предвиждат глоба - за физически лица - от 100 до 1000 лева, и имуществена санкция за юридически лица - от 1000 до 5000 лева.

Друг нов член въвежда забрани за продажба, нарязване и складиране на дърва, дървен материал и други твърди горива в поземлени имоти, отредени за жилищно строителство, в които такова не е осъществено. При нарушения се налага глоба от 100 до 1000 лева за физически лица, а за юридически лица - от 1000 до 5000 лева. При установено повторно нарушение кметът на общината може да разпореди спиране на упражняване на дейността, пише още в новата наредба. За тези, които замърсяват околната среда -  хвърлят боклук, трупове на животни или други подобни отпадъци в реки или други водни площи, както и общински терени, се предвижда глоба от 100 до 500 лева. Собствениците на умрели животни трябва да ги предадат на екарисаж за обезвреждането на отпадъците.

Нови строги мерки са взети и за собствениците на кучета. Всеки е длъжен да регистрира отглежданото от него животно. Ако това не е направено при ветеринар, ако кучето няма задължителните ваксинации и обезпаразитявания - глобата от 100 до 200 лева. Целта на промените е дисциплиниране на гражданите, каза за „Народен приятел“ кметът Васил Едрев. Наредбата за опазване на обществения ред ще бъде публикувана на сайта на Община Айтос в раздел - Общински съвет, където всеки гражданин може да се запознае с подробностите.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.