Спорт
Стефани Кирякова: Мечтая за златен медал от Олимпийските игри
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Златното момиче от ансамбъла ни по художествена гимнастика Стефани Кирякова бе посрещната от кмета на Бургас Димитър Николов. Младата грация бе в родния си град дни след като спечели златен медал на Световното първенство в София.

„Всъщност, ние знаехме, че Стефани е много красива, а сега се убедихме, че и е много талантлива. Тя е наша гордост. Този неин успех освен че ни достави огромна радост, той ни даде и самочувствие на град, който може да създава такива таланти. Постиженията й са плод от упоритата работа в нейния клуб „Черноморец“, заяви Николов.

Градоначалникът се пошегува, че медалите, които 17-годишното момиче беше донесло със себе си, тежат повече от нея.

Младата грация сподели, че е щастлива да бъде отново в родния си град.

„Надявам се да нося още много радост и успехи на Бургас. Преди 2 години аз бях резерва, но положих много усилия, за да бъда достоен член на основния състав и когато това се случи, се радвам, че успяхме да представим успешно България на различни състезания, включително и на Световното първенство“, сподели младата бургазлийка.

Тя разкри още, че основната й мечта в момента е спечелването на златен медал на предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020 година. Не е мислила с какво ще се занимава след като приключи с гимнастиката.

„Извън спорта искам да създам едно прекрасно семейство, такова в каквото съм израснала“.

На срещата присъстваха още зам.-кмета Лорис Мануелян, Ани Бошева, откривател на Стефани, Мария Калангерова – личен ментор на грацията в „Черноморец“, баща й Радослав Киряков и Димитър Костов, директор на спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас, където Кирякова учи.

Бошева също си пожела Стефани да спечели олимпийски медал, а Калангерова допълни, че с нея се работи изключително лесно, защото тя е изключителен талант, а успехите й са напълно закономерни.

Думата взе й бащата на „златното момиче“, който сподели, че в тези трудни моменти тяхното семейството е усещало и свръхестествена подкрепа. Припомняме, че дни преди Световното в София майката на Стефани получи тежък инсулт, а в последствие спортистката посвети медала си на нея в емоционално писмо.

„Ние сме християнско семейство и сме възпитали Стефани в християнски ценности, които също много й помогнаха да изгради този характер, упоритост и трудолюбие. Радвам се, че даваме добър пример на обществото“, каза бащата на гимнастичката.

Стефани Кирякова бе наградена с плакет и букет от бургаския кмет Димитър Николов. Пред грацията и нейните съотборнички от националния отбор предстои подготовка за новия сезон през 2019 година.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
Нефтоxимик с пето ново попълнение
Започна благотворителният футболен турнир в Меден рудник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.