Царево
Стартира изграждането на Морската градина в Лозенец
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В курортното село Лозенец в Община Царево стартира изграждането на бъдещата Морска градина. Тя ще е повече от невероятно, съдейки по проектните снимки. Проектът включва озеленяване, амфитеатрална сцена, слънчев часовник, зони за отдих, детски кът и беседки. Предвидено е и изграждането на цветен фонтан. Фирмата изпълнител на проекта е „Трансстрой Еко ООД“.

Първа копка за изграждане на крайбрежния парк бе направена днес от кмета на Царево инж. Георги Лапчев. На събитието присъстваха кметът на Лозенец- Женя Гандиева, ръководството на Община Царево, ръководители на строителните, както и жители и гости на селото.

Церемонията започна с водосвет от отец Стоян, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията. Бенефициент на проектът е Община Царево, като финансирането е заложено в тазгодишната бюджетна рамка на Община Царево.

Ремонтните дейности започнаха днес и ще продължат до началото на активния летен сезон, като след прекъсване ще се възстановят през есента на тази година.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Царево: Нека грипната ваканция да не се превръща във време за молове
И в Царево вече са в грипна ваканция
93-годишен спасител хвана кръста на Йордановден по стар стил
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.