Крими
Срязаха на втора инстанция рускинята Елена, присвоила милиони
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският апелативен съд потвърди временната мярка „задържане под стража“ за срок до 40 дни спрямо Елена Морева, издирвана от руските власти за измами в особено големи размери. 
Престъпленията са извършени на територията на Руската федерация, в периода от 16.04.2013-а – до септември 2014-а (за сумата от 19 милиона руски рубли), съответно месец март 2015-а, и месец август 2015-а (за сумата от близо 500 000 щатски долара). 

Деянията са престъпления по наказателния кодекс на молещата държава - Руската федерация и по Българското наказателно право. В Руската федерация максималното наказание за „мошеничество“ е 10 години лишаване от свобода. 

Предвидените в българския наказателен кодекс наказания са „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 8 години и „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.

Апелативният съд сподели становището на Окръжен съд - Бургас, че единствено мярката „временно задържане“ би била адекватна и може да обезпечи участието на исканото лице в производството по екстрадиция. 

Морева не е българска гражданка, има статут на постоянно пребиваващ, който й дава възможност във всеки един момент да напусне страната. 
Исканата от защитата мярка „домашен арест“ не би могла да осигури в пълна степен и да гарантира личното присъствие на чуждата гражданка в инициираното от руските съдебни власти екстрадиционно производство, посочват в решението си магистратите.

Определението е окончателно.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Акция: Разбиха група за трафик на работници
17 години затвор за Атанас, прегазил до смърт братовчедка си в Карнобат
Пребилият до смърт сестра си Борислав се размина с условна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.