Бизнес
Срещу Димитровден строителите отличиха най-добрите в бранша
TразмерT

Фирма, изградила екодетската градина в „Меден рудник“, спечели най-голямото отличие

Весела ГОРАНОВА

И тази година строителният бранш - строители, архитекти, инженери и проектанти в Бургас не изневери на традицията и се събра, за да отличи най-добрите. Инициативата е на Областното представителство на Камарата на строителите в България с председател инж. Николай Николов. Той приветства гостите в СПА хотел „Приморец“, като им пожела здраве и късмет, а от политиците поиска ред, правила и да оставят бранша да работи. „Професията строител е важна и отговорна професия, не се поддавайте на провокации“, заяви Николов и подчерта, че за строителния бранш вече няма сезонност, като повече се строи през есенно-зимния период, заради Закона за Черноморското крайбрежие и забраните, които той въвежда през летния сезон.

Обикновено церемонията се очаква от бизнеса заради отличията, които връчва Областното представителство на КСБ. Те са за постижения в периода от октомври 2017-а до октомври 2018-а. Номинацията за „Строител на годината“ за 2018 се присъжда на „Планекс Бургас“ ООД с ръководител инж. Людмил Митов. Фирмата изгради новата екодетска градина в „Меден рудник“, по принципа на т.нар. пасивно строителство. Наградата за цялостен принос към Бургас отиде при фирма „Мидия груп Холдинг“ АД с ръководител Димитър Янакиев. Знак за качество 2018 бе присъден на „Трансстрой Еко“ ОООД с ръководител инж. Петър Илиев, фирмата ремонтира историческата бургаска улица „Александър Лермонтов“. Със същото отличие си тръгнаха още фирмите „Консорциум БТСС“ ДЗЗД, „Билдникс“ ЕООД с инж. Николай Николов, „Термал инженеринг“ ООД-инж. Тодор Андонов, СМК „Монтажи“  ООД с ръководител инж. Недялко Недялков,  „Среги“ ООД с ръководител инж. Георги Младенов, фирмите са помогнали за довършването на дейности по саниране на блок в жк„Изгрев“. Със знак за качество бе отличена и ПГСАГ „Кольо Фичето“ с директор инж. Даниела Симеонова, за подготовка на кадри в строителството. От своя страна Гимназията отличи фирми, които са й помогнали през годината - „СМК-Монтажи“, заради предоставеното скеле, с което бе възможно да се възстанови символът на училището, Областното представителство на Камарата на строителите и инж. Дамян Камбуров от Клуба на ветераните-строители.

Тържеството уважиха заместник областният управител Севдалина Турманова, която прочете поздравителен адрес от името на областния управител Вълчо Чолаков, заместник-кметовете Чанка Коралска и Красимир Стойчев, както и шефът на ВиК – инж. Ганчо Тенев. По традиция  специално място бе отредено и за ветераните. За доброто настроение се грижиха група „Петте сезона“ и Стефан Диомов и певицата Бриана.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
Заради разширението на „Зелената зона“: ОП „Транспорт“ търси четирима сезонни работници
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.