Айтос
Спортните клубове с традиционни турнири за Димитровден
TразмерT

Много богат на традиционни турнири е тази година спортният афиш на Община Айтос. Проявите са организирани от Общината и спортните клубове по повод Димитровден. Стартът беше даден на 17 и 18 октомври с турнир по волейбол за ученици за купата на Община Айтос. 

На 20 октомври, в празничния спортен маратон, традиционно се включи и Клубът по спортна акробатика „Орел" - Айтос с Моделирана тренировка в Спортната зала на Градския стадион „Крум Делчев". Акробати от 4 до 17 години демонстрираха таланта си пред треньори, родители и гости. „Пораснали сте, а представянето на всички беше на много високо ниво. Благодаря ви за старанието, благодаря и на треньорите, които изключително добре са си свършили работата", обърна се към акробатите, към Катя Цанева и Мартин Бенов в края на моделираната тренировка, кметът Васил Едрев. Градоначалникът успя да види всички индивидуални изпълнения и представянето на видовете и поднесе лично грамота за участие на всяко от децата. За дебютантите, 3-4-годишните момиченца от подготвителната група, това беше първата награда за участие в изява на клуба.

Всяка година, дни преди Димитровден, и Туристическо дружество „Чудни скали" - Айтос мотивира айтозлии да се включат в общоградски поход до знакови местни забележителности. Тази година походът на 21 октомври, в неделя, събра рекорден брой участници от различни възрасти.

В дните преди празничната за Айтос седмица се проведе и Първият турнир по баскетбол, посветен на Димитровден, организиран от възстановения през 2017 година Баскетболен клуб „Вихър", който тази година чества юбилейна 60-а годишнина.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.