Спорт
Спортната комисия в Общинския съвет подкрепи „Нефтохимик“ за базата в „Изгрев“
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет в Бургас подкрепи „Нефтохимик“ за спортната база в комплекс „Изгрев“. Желанието на футболния клуб е да ползва и стопанисва съоръжението, което в момента е общинска собственост

„Всичко това е в духа на новия закон за спорта, приет на второ четене, който приветства и насърчава отдаването на спортни бази за стопанисване и ползване на спортни клубове“, заяви Калчо Белов, председател на Комисията.

Според него това няма по никакъв начин да ощети бюджета на община Бургас, тъй като „Нефтохимик“ ще поеме абсолютнo всички разходи по поддръжката и ремонт на съоръжението, както и заплащането на персонала.

„Не виждам нищо лошо в тази докладна, подкрепям я, бих подкрепил и други клубове, ако проявят инициатива за подобни неща“, каза още Белов.

Членовете на комисията ще искат да се поставят две условия на „шейховете“. Първото е да се запазят всички социални функции, които има базата в момента. Другото условие е, Община Бургас да може да използва комплекса за официални и неофициални мероприятия по всяко едно време.

Докладната записка предстои да бъде гласувана на сесията на Общинския съвет в края на ноември.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.