Крими
Спецченгета „арестуваха“ 11 милиона фалшиви евро в Слънчев бряг
TразмерT

От пресцентъра на МВР разпространиха зрелищни снимки и видео от разкриването на нелегална печатница за долари и евро в подземен етаж на хотел „Кантилена“ в Слънчев бряг.

Операцията по разкриването е на спецпрокуратурата и ГДБОП със съдействието на Европол и американските тайни служби за охрана на президента и на долара Сикрет Сървис. Това стана ясно на съвместна пресконференция, в която участваха шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев и главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП-МВР.

На нея стана ясно, че разкритата печатница е най-голямата в последните 11 години. Намерени са в различна степен на довършеност над 11 милиона евро и над 1.8 милиона щатски долара. Фалшивите пари са били открити в над 30 адреса, които са били претърсени.

Престъпната група е била разкрита на 20 октомври, като към момента са задържани четирима души, на които ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Главен комисар Спиридонов заяви, че по този случай може да се напише книга, но все още не може да се разкрие много за съжаление.

Говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова също каза пред репортер на „Черноморски фар“, че не може да каже нищо друго по спецакцията.

Наблюдаващият прокурор Евгения Деянова поясни, че мъжете са били задържани в момент на производството на банкнотите, които били много високо качество – притежавали всички елементи на защита, включително и воден знак, светещи линии.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.