Местни избори - 2019
Созополчани очакват по-чист град, повече паркоместа и строг контрол при строителните разрешителни
TразмерT

Созополчани очакват по-чист град, повече паркоместа и промяна на транспортната схема, както и по-строг контрол при издаването на строителни разрешителни. Това стана ясно от дебата между кандидатите на ГЕРБ и БСП за кмет на общината Красимира Германова и Тихомир Янакиев, излъчен в предаването „Плюс-минус“ по Нова ТВ. Поради технически проблеми обаче третият кръг от дебата, който е и най-важният, не можа да продължи.

Още в началото Янакиев подари роза на Германова. Тя от своя страна определи, че кандидатурата й е била истинска битка, за да бъде избран най-добрия кандидат на ГЕРБ. След оттелгянето на Панайот Рейзи, ГЕРБ имаха трима кандидати, издигнати от местната структура за кмет. В крайна сметка бе избрана Германова, която е досегашен председател на Общински съвет – Созопол.

Тя обясни още, че е благодарна, че все пак от партията са се спряли на нейната кандидатура и сметна, че това е заради опита, който има – 12 години, или 3 мандата тя е председател на Общински съвет – Созопол.

„Не малко се изгради в тези 12 години. Моята идея е да се надгражда, това което е направено. Първо важно е благоустрояването на Созопол. Какво по-хубаво от това хората да живвеят добре, а туристите да се радват. Социалната политика е също много важна. Третият приоритет е привличането на европейски средства“, заяви Германова.

От своя страна Тихомир Янакиев обясни, че мотивите му за това да се кандидатира за трети път като кмет на БСП са повтарящите се неуредици в общината.

„Трябваше да бъдат решени за тези 12 години. Аз предпочитам това да е надпревара за Созопол, а не битка, тъй като битката предполага, че само един ще спечели, а надпреварата – всички да са доволни. Основната ни цел е финансовото стабилизиране на общината. Тя беше обявена като такава с проблем и бе въведен план за стабилизирането й. Демографията и средата, личностното развитие също са много важни за нас. Стана ми тъжно наскоро, когато на първия учебен ден видях, че в първи клас са само 21 деца. Трябва да използваме всички ресурси, за да се развиваме и да вървим напред“, каза Янакиев.

Когато бяха изслушани накратко проблеми, които созополчани смятат за най-важни, двамата кандидати ги изкоментираха.

Янакиев сметна, че се очертават няколко важни проблема, като сред тях са благоустрояването, чистотата, транспортната схема и строителните разрешителни.

„Трябва да направим промяна на модела на управление. Гражданите трябва да участват по-активно в него“, заяви той. Според него това може да се случи с така наречените обществени съвети по места, които да са важен коректив.

Красимира Германова от своя страна също определи тези проблеми като важни.

„На всички ни е ясно, че имаме проблем с чистотата, но не трябва да пропускаме факта и че през лятото Созопол от 5 хиляди души нараства на 150 хиляди. С пречиствателната станция поне показахме, че вървим в правилна посока и допринесохме за по-чисто и кристално море. Паркирането е едно от нещата, които залягат в моята програма. Трябва да се оптимизират начините за паркиране и пред домовете“, посочи тя.

Тук поради технически проблем предаването бе прекъснато. В момента над областта се излива пороен дъжд, който най-вероятно е причината за това.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.