Созопол
Созопол открива туристическия сезон с концерт на Йорданка Христова
TразмерT

На 03.06.2019 г., понеделник, от 20.00 часа, официално ще бъде даден стартът на новия туристически сезон в Созопол с концерт на любимката на българската публика Йорданка Христова.  Заедно с вечните хитове на темпераментната изпълнителка, публиката ще се наслади и на нови парчета, както и на френски шансони.

Заедно с откриването на сезон „Лято 2019“ на сцената на Амфитеатър „Аполония“ ще бъде открит и Девети международен франкофонски фестивал „Солей”. Бляскавото събитие за пореден път дава началото на фестивалното лято в Созопол и прави съпричастни жителите и гостите на града с най-добрите образци на европейската култура и изкуство.

Фестивалните събития на франкофонския фестивал ще започнат през деня с откриване на фотоизложба „Наследството на древната Кавказка Албания: Традиция на мултикултурализма в Азербайджан“.Изложбата се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България и ще бъде открита от 15.00 часа в Археологическия музей.

Специално е участието на Азербайджан в програмата на фестивала. Отново Археологическият музей ще бъде домакин на пъстрото и интересно събитие, което се организира с подкрепата на посолството на Азербайджан в България. На традиционната за фестивала „Солей” чаена церемония ще бъде представена част от културата и кухнята на Азербайджан.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поднови се строителството на „Градина“
В Созопол коледната елха ще грейне утре
Премахват дигата на Централния плаж в старата част на Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.