Бургас
Собствениците на електромобили няма да плащат за паркиране
TразмерT

Собствениците на електромобилите в Бургас няма да плащат такса за паркиране. За целта те ще бъдат маркирани със специален стикер, който ще позволява на контролиращите инспектори да ги разпознават по-лесно от останалите коли.

Според наредбите на Община Бургас собствениците на такъв тип превозни средства са освободени от такса за паркиране в целия обхват на зоната за платено паркиране. Това е една от мерките, с които Община Бургас насърчава опазването на околната среда.

Специалните стикери ще се издават безплатно. За тази цел всеки собственик трябва да подаде заявление по образец и да представи копие от свидетелството за регистрация на превозното средство в офиса на общинско предприятие „Транспорт" на улица „Александровска" 106.

Броят на електромобилите в Бургас продължава да се увеличава. За удобство на техните водачи Община Бургас изгради две зарядни станции, които се намират в подлеза на Операта и на общинския паркинг на ул. „Гурко". Те са за безплатно използване.

В изпълнение на своята стратегия за опазване на природата и използването на зелена енергия, Община Бургас закупи и два електромобила, които замениха две използвани досега коли с бензинови двигатели.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Подписаха допълнително споразумение към КТД в сферата на образованието
Млади модни дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от Бургас
Училищата в Бургас ще минат на едносменен режим след 10 години
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.