Бизнес
Служители на ИАРА откриха 4800 метра бракониерски мрежи за калкан
TразмерT

Служители на ИАРА, при проверка в акваторията на Черно море, са открили поставени в работно положение около 4800 метра бракониерски мрежи за улов на калкан. Мрежите са извадени и иззети. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената риба, около 17 (седемнадесет) броя калкан и морска лисица, е върната обратно във водата.

В централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури преди дни се проведе среща за подготовка на данните, които ще бъдат използвани за оценка на биомасата на калкан в Черно море. В срещата взеха участие учени от България, Румъния, Турция, Русия и Украйна, представител на Европейската комисия, както и координаторът по проекта „BlackSea4Fish“ на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море. Срещата бе организирана в рамките на проекта „BlackSea4Fish", с подкрепата на регионалния офис за Черно море на Регионалната организация за управление на рибарството и на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН.  

Основната цел на срещата бе да бъдат проверени и хомогенизирани данните, предоставяни от държавите, осъществяващи риболов на калкан в Черноморския басейн.

През  юли ще бъде проведена втора среща, по време на която ще бъде направен подробен сравнителен анализ на данните за запаса от калкан и ще бъдат определени биомасата и обилието му, служещи като основа за определяне на състоянието на калкана в Черно море.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Зелената зона“ с по-големи приходи тази година
Проверяват лекарства заради съмнение за примеси
Слънчев бряг първенец по реализирани нощувки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.