Бургас
След три години чакане: Ще зареждаме ли карти през вендинг-автомати
TразмерT

Данъчните трябва да лицензират машините, за да заработят

 

Георги РУСИНОВ

 

От приходната агенция започват проверка на вендинг-автоматите по автобусните спирки. Това потвърди пред „Черноморски фар“ управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев. Данъчните трябва да инспектират устройствата до края на седмицата.

„Очакваме НАП да дойдат да проверят системата дали работи и ако всичко е наред да издадат документ. И сред това вендинг-автоматите да заработят. Кога точно обаче ще се случат нещата, не мога да кажа“, обясни Драгнев.

Вендинг-автоматите бяха поставени на няколко места в Бургас още със стартирането на проекта „Интегриран градски транспорт“ , уж като улеснение за бургазлии, за да могат да зареждат електронните си карти директно от спирките. Машините обаче така и не заработиха, а на пътуващите вече трета година се налага да си презареждат картите на гишета в терминалите „Юг“, „Славейков“, „Изгрев“ и „Меден рудник“, или в Транспортна къща. Управителят на общинския превозвач неведнъж е обяснявал пред медията ни, че причина за това е неиздаден лиценз от НАП.

Последно по темата вендинг-автомати с инж. Драгнев разговаряхме преди повече от година. Тогава наша проверка показа, че служители на поддържащата фирма подготвяха машините пак  за проверка от НАП, което управителят на „Бургасбус“ потвърди.

„Вендинг-автоматите трябва да бъдат настроени, за да може от НАП да минат да ги проверят. Те трябва да установят, че всичко е наред с фискалната им система, за да може да се лицензират и евентуално да се пуснат в действие. От НАП си имат определени изисквания, които тяхна комисия трябва да провери“, поясни тогава Драгнев.

Сега остава да видим дали този път проверка ще се състои, или вендинг-автоматите ще продължат да са един излишен аксесоар за автобусните спирки.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Търговска гимназия откриха уникална Е-библиотека
В Бургас няма да се вдига такса смет
Таксиджии с куп искания към Община Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.