Бургас
След кметска намеса: Бургазлиите от крайните квартали няма да плащат за винетки
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В интересна ситуация изпаднаха макар и за малко бургазлиите от четири  квартали. Хората от Ветрен, Банево, Рудник и Черно море бяха изправени пред това да си закупуват винетки дори и за пътуването им до града. Поне така се подразбираше от интерактивната карта на новата ТОЛ-система, която показва за кои пътища е необходимо закупуването им. Към момента пътищата до тези квартали са посочени в син цвят на картата, което означава задължително закупуване на винетка.

От въвеждането на винетките през 2005-а година досега на бургазлиите в тези квартали не се налагаше закупуването на стикери за пътуването им до Бургас. Определено обаче ако сега, 14 години по-късно, те бяха научили, че трябва да закупуват винетки дори и за това да ходят на работа или на шопинг до града, щеше да има сериозно недоволство.

Казусът наподобява много този със северната тангента в София. Там обаче министър-председателят Бойко Борисов се намеси и проблемът бе решен.

И в Бургас по примера на премиера, градоначалникът Димитър Николов се е намесил решаващо, за да разбере, защото съгражданите му от тези квартали трябва да си купуват винетки.

„Г-н Николов се обади веднага до АПИ след като разбра за казуса, за да попита защо пътищата до тези квартали са включени като платени. Оказа се, че картата на АПИ не е актуализирана и няма данни за тези последно присъединени към Бургас квартали. От Пътната агенция поеха ангажимент тази грешка да бъде коригирана“, обясниха от пресцентъра на Община Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отново скочиха срещу голите на плажа
Автото изпраща 24 ученици на практика в Португалия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.