Регион
Слънчева събота и буреносна неделя
TразмерT

Почивните дни започват със слънчево и сухо време. Слаби превалявания очакваме в следобедните часове в Североизточна България, а по-късно привечер и в Централна Северна България. През целия ден ще е топло, а след обед дори горещо. Температурите – между 29 и 34 градуса.

Около Черноморието – слънчево време. Възможност за слаби валежи има в следобедните часове. По-голяма вероятност за това има по северното крайбрежие. Температурите – между 27 и 28 градуса, термометрите във водата ще показват 22-23 градуса.

След тихата събота в неделя започва нов цикъл с валежи. Атмосферната циркулация ще позволи нахлуване на по-хладен въздух от североизток, който ще определя времето в следващите няколко дни. Очакваме по-интензивни валежи, гръмотевични бури и риск от градушки от неделя до вторник. В неделя ще има условия на изолирани места да паднат валежи над 30 литра на квадратен метър за денонощието. Дневните температури ща паднат с няколко градуса. Ако днес средно за страната максималната температура е над 30 градуса, то от утре нататък тя ще е около 25-26 градуса.

През почивните дни очакваме пренос на фин пясък от Северна Африка, който ще направи валежите кални, съобщават от Нова тв. Според прогнозата на гръцките метеоролози по-значителна ще е неговата концентрация в Западна България. Притокът на хладен въздух обаче ще избута прахоляка до началото на новата седмица.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Утре ни очаква облачно време с превалявания
Бързият влак Бургас-София аварира заради натрупани камъни по трасето
Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.