Бизнес
Слънчев бряг оглави класация за любим курорт на англичаните
TразмерT

Дона МИТЕВА

Класация на британския вестник „Сън“, излязла преди дни, сочи България като най-предпочитана за британците дестинация за почивка. Конкретно те визират Слънчев бряг. Данните са взети от национален доклад на пътуванията, посочват от вестника.

„Българският курорт “Слънчев бряг” на брега на Черно море, предлага на британските туристи най-доброто съотношение качество-цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва туристите със своите плажове, култура и кухня.

Но българският курорт „Слънчев бряг“ е истинският победител като най-добра дестинация за шеста поредна година“, пише в статията.

Мотивът основно за предпочитанието на обитателите на Албиона се корени в това, че разходите са по джоба им и има благоприятен валутен курс на лира стерлинга към лева, което помага да се повиши покупателната им способност.

От предни години се знае, че особено младите англичани предпочитат да почиват в България и в частност в Слънчев бряг, заради евтиния алкохол и някои други забавления, които те си позволяват само по време на отпуската.

В момента в Слънчев бряг могат да се видят възрастни англичани, които използват преференциалните цени на пред сезона и си подаряват седмица или десет незабравими дни на брега на Черно море.

Друг е въпросът дали това са туристите, от които се нуждае родният туризъм. Защото през последните години експерти коментират, че нивото на платежоспособност на чужденците, които идват на почивка у нас не е никак завидно. На пръстите на двете ръце се броят добрите хотели, където цена – туристически пакет са над средното ниво. И те се посещават от средна класа чужденци.

В класацията на вестник „Сън“ след нашата страна по предпочитани за почивка от англичаните се нареждат - Португалия, Турция, Испания, Гърция, Индонезия, Словакия.

Известни и предпочитани от нас, българите, дестинации потънаха в класацията на британците. На дъното са Дубай, Скандинавските страни, Франция, Италия и Карибите. Соренто и Ница, заедно с Дубай, са определени от англичаните като едни от най-скъпите курорти. Карибите, САЩ, Мексико и Балеарските острови също не са по джоба на обитателите на Острова, признават си те пред вестник „Сън“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Бургас дават от три до 30 лева за цветя за учителката
Русофилският шпионски скандал ще се отрази върху туризма
Уловка ли са големите сезонни намаления?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.