Бургас
Слагат светофар на кръстовището на „Гурко“ и „Цар Симеон I“
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Светофарна уредба на кръстовището между улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Симеон I“ ще има. Това става ясно от отговор на Община Бургас до общинския съветник Георги Дракалиев.

В отговора става ясно, че общината е изготвила инвестиционен проект за поставянето на светофар на въпросните улици.

„Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта. Предстои офертите на кандидатите да бъдат отворени на 5-и август тази година. В съгласуваната нова организация на движение за кръстовището и улиците, след изграждането на светофарната уредба по улица „Генерал Гурко“, в участъка от булевард „Стефан Стамболов“ до улица „Цар Симеон I“, движението на пътни превозни средства ще се осъществява двупосочно“, се посочва в отговора на администрацията.

За поставянето на светофарна уредба в региона имаше голямо желание, както от живеещите наблизо с цел безопасното им пресичане, така и от шофьорите, които не можеха да продължат директно по „Генерал Гурко“ към подземната улица и бул.“Христо Ботев“.Отделно от това, когато им се налага да завият по „Цар Симеон I“ често се натъкват на спрели по платното автомобили на търговци, зареждащи обектите в района.

При възстановено двупосочно движение по „Генерал Гурко“ в частта между „Стефан Стамболов“ и „Цар Симеон I“ следва трафикът значително да се облекчи, а за пешеходците да се създаде по-голяма безопасност при пресичане.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Преди празниците: За 2 дни – четирима пияни и трима дрогирани зад волана в региона
Почина бизнесменът Андон Койчев-Доката
Коледари наричат за здраве и сполука утре в Етнографския музей
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.