Бизнес
Сладкарите се надяват да не е драстично повишението цената на промишления ток
TразмерT

По-голяма част от малките и средни фирми в Бургас са притеснени от бъдещото евентуално поскъпване на промишления ток, още повече че никой засега не знае колко точно ще се повиши електричеството.

„Говори се упорито за голям скок на цената на електричеството за промишлени  нужди, но все още черно на бяло няма нищо пристигнало при нас. Знам обаче едно: вдигне ли се токът, ще повиши цената на всичко. Не сме официално предупредени. Сега е трудно да се говори предварително“, коментира Стоян Георгиев, собственик на сладкарници "Роза" в Бургас.  Той изрази надежда, че повишението няма да е толкова фрапиращо, че да се отрази на крайния сладкарски продукт, който произвеждат и предлагат на пазара.

Вариантът с намаляването на грамажите при сладкарството е много сложен. „Нашите изделия са с много продукти и ще се създаде много работа и за счетоводство, и за технолози, за преизчисляване на всичко. Така че ако се стигне до там – ще се увеличава цената на сега предлаганите изделия. Надявам се все пак  да не са чак толкова фрапиращи нещата. Колкото и да не ни се иска и на нас, и на клиентите, но ако се види, че няма накъде – ще се увеличава цената.“, заключава Георгиев и допълва: „Хората най-добре ще усетят това повишение на цената на електричеството за бизнеса, защото ще им се повиши всичко. Нищо, че техният ток няма да скача.

По негови думи лошо е и това, че сладкарите нямат браншова организация и затова не е обсъждано с никого предстоящото увеличение.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Близо 3500 поискали да са детегледачи
Постоянно не достигат шофьори за автобуси
Нелегално внасят пчели-майки от чужбина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.