Спорт
Скандал в Спортното: Треньор обижда плувец на етническа основа, твърди съветник
TразмерT

Михаил КОЛЕВ
 

Скандал на етническа основа гръмна в Спорното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас. За това сигнализира Шерафет Мехмед, общински съветник от ДПС. Случката се е разиграла миналата седмица. Тогава по време на час в стаята е нахлула треньорката по плуване на клуб „Бриз“ Соня Стойчева. Тя е започнала да сипе обиди, включително и на етническа основа, към шестокласника от турски произход Симеон Щерев.

Попитала го е и защо тренира при Хариета Гарибян, която е треньор по плуване в „Метропол“.

„Този случай се потули, но аз в последствие се запознах с него от Хариета. Соня Стойчева се е обърнала към съучениците му като им е казала: „Няма да играете и общувате с него“, срам ме е да цитирам точните обидни думи. Освен това е заявила, че той няма нужната екипировка. Аз питам как даден човек влиза в час и започва да обижда ученик“, каза още Шерафет.

По думите му Симеон, който живее в квартал „Победа“, е от много добро и финансово стабилно семейство. Детето е голяма надежда на бургаското плуване, наскоро е завоювал две втори места на състезание.

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт, коментира случая, като според него задължително трябва да се сигнализира местния Инспекторат по образование.

„Да се подаде и една жалба до директора на училището Димитър Костов, който сам по себе си трябва да направи разследване и да излезе със становище във връзка с инцидента. Ако има някаква много по-сериозна обида, може и да се подаде сигнал и до прокуратурата“, каза още д-р Мануелян.


„Черноморски фар“ ще продължи да следи случая, като се допита и до останалите участници в конфликта.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.