Бизнес
Скача билетът за корабчето до остров Света Анастасия
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Билетът за корабчето, превозващо пътници до остров Света Анастасия, ще се увеличи от 12 на 14 лева. Това става ясно от докладна записка, която касае промени в данъците и таксите на Община Бургас.

По време на комисията по устройство на територията от администрацията се аргументираха за исканото увеличение на цената от ОП „Туризъм“.

„Бяха изтъкнати едни от основните причини. Първо, че изтича гаранционната поддръжка на самото корабче и от средата на тази година всички разходи се поемат от собственика на корабчето, който в случая е общината. Разписанието, което се спазва, независимо колко пътници има на корабчето или няма и задължителното обслужване на кораба дори, когато не извършва дейност. Той просто не може да бъде оставен и не може да не бъде обслужван“, заявиха от общинска администрация.

51 000 лева са загубите за миналата година от извозването на пътници. Така, ако ОбС-Бургас приеме докладната в последната си сесия за годината, то от другото лято удоволствието за разходка до острова ще ни коства 2 лева повече.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В края на 2018: 976 лева средна заплата за бургаска област
Слънчев бряг събира световния туристически елит
Край Бургас: Хлапета ловят незаконно риба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.