Спорт
Силно представяне за бургаски таекуондисти в Белгия
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Изключително силно представяне записаха таекуондистите на бургаския „Форс 2004“. На провелия се в белгийския град Аршхот международен турнир те успяха да спечелят цели девет медала в олимпийското таекуон-до.

В Белгия клубът бе представен от Никол Христова, Константин Янев, Христо Тодоров и Радостин Щилянов в дисциплините „Пумсе“ и „Спаринг“, като на последната е участвал и треньорът Бисер Христов, VII Дан. Той и Никол Христова се впуснаха и на атрактивната дисциплина „Пумсе Фемили“.

През първия ден бургазлии завоюваха един златен медал, три сребърни и един бронзов в дисциплината „Пумсе“, в която традиционно се състезават представителите на „Форс 2004“. Добрите резултати продължиха и през втория ден, когато те завоюваха още два златни, един сребърен и един бронзов медал.

„Състезанието беше много силно, в него участваха над 600 спортисти от 12 държави. Единствено в „Пумсе“ при категория деца (момичета) бяхме ощетени от съдиите, но за съжаление това го има в нашия спорт, това е субективна дисциплина, оценките са както при художествената гимнастика.

В спаринга се представихме на добро ниво, спрямо подготовката, която сме направили до момента. Като цялостно представяне сме много доволни от състезателите ни“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ треньорът Бисер Христов.

Той допълни, че успехите им са плод на много тренировки и труд, както от децата, така и от него като треньор. Пътят, по който вървим е постоянно растящ, допълни Христов.

На 19 и 20 октомври трима таекуондисти от „Форс 2004“ ще пътуват до Загреб, Хърватия, където ще участват на Международен турнир, дисциплина „Пумсе“, ранг „Джи“. Бургазлии ще представляват националния отбор на България.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.