Регион
Силен трус в Румъния, усетен е и в България
TразмерT

Силно земетресение с магнитуд 5,7 е регистрирано в Румъния. То беше усетено и в България.

Земният трус е регистриран в 3.38 ч. българско време в нощта срещу неделя. Епицентърът му е до Вранча, на 136 км северно от румънската столица Букурещ, на дълбочина 153 км.

Освен в България, земетресението е усетено и в Молдова и Украйна.

Няма сведения за пострадали и материални щети. Трусът прекъсна електричеството в някои селища, но то вече е възстановено.

Румънски медии съобщават и за вторичен трус със сила 3,1. Според експертите, това е част от нормалната сеизмична активност в района на вранча и не се очакват нови, силни вторични трусове.

Румъния е страна с повишена сеизмична активност. Земни трусове се регистрират постоянно. Най-силният през тази година беше усетен на 14 март - отново в окръг Вранча. Неговата сила беше 4,6. За последните 27 години най-силното земетресение е било през май 1990 г. – с магнитуд 6,9. 

А жителите на остров закинтос в южната ни съседка прекараха поредна безсънна нощ след силния трус от петък. Хората в района все още не смеят да се приберат в домовете си. Земята не спира да се люлее от вторични трусове. Вече започна и оглед на щетите по къщите и разцепеното пристанище. 

 

Източник: Nova.bg

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Покрай грипната епидемия: Смърт на помориец стресна обществото
Продължават строително-ремонтните дейности в Несебър
Грипната ваканция свърши! От утре всички в клас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.