Местни избори - 2019
Шестима независими се борят за кметове в руенски села
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Шестима независими кандидати влизат в битка за кметове на руенски села, показа проверка на „Черноморски фар“ в Общинската избирателна комисия. Садредин Осман е издигнат от инициативен комитет за кмет на село Каравельово. Хюсеин Юсеин е кандидатът на народа за кметския стол в село Сини рид. За село Рупча в битката влиза Хюсеин Сейдахмед. Добрин Стоянов е независим кандидат за кмет на село Люляково, а Адем Хюсеин за село Топчийско. Рамадан Мехмед е последният независим кандидат. Той ще се бори за кмет на село Дропла. Има и един издигнат от Инициативен комитет за общински съветник – Сабри Хасан.

Иначе седем партии са се регистрирали за местния вот. Това са ДПС, ГЕРБ, ВОЛЯ, АБВ, ДОСТ, НДПС и НФСБ. С кандидати за кмет на общината, кметове по кметства и общински съветници са: „ВОЛЯ“, НДПС, ДПС, ГЕРБ и ДОСТ. С кандидати за общински съветници и кмет в село Снягово е АБВ. НФСБ ще участват само с листа за местния парламент.

Две коалиции също ще вземат участие в местния вот. Това са „БСП За България“ и „Алтернативата на гражданите“. Втората ще има свои кандидати, както за кмет, така и за кметове на кметства и общински съветници, докато БСП ще имат кандидат само за кмет на общината и листа за местния парламент.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Предизборни страсти: В Приморско забъркаха поп в скандал, в Карнобат „погребаха“ кандидат
Николай Димитров представи пред жителите на Несебър концепция за мащабно облагородяване и развитие на града
Димитър Германов: Приморско ще стане различен град с обновеното пристанище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.