Спорт
Шефът на „Нефтохимик“ хвърли оставка
TразмерT

Клубът е без никаква обществена подкрепа

 

Георги КОСТАДИНОВ

Изпълнителният директор на „Нефтохимик“ Николай Тодоров заяви намерението си да напусне поста, който заема. Той депозира оставката си, след срещата с Комисията по спорт, на която получи категоричен отказ за финансова помощ.

Общинските съветници, като представители на собственика на клуба – Община Бургас, намериха за нерентабилна инвестицията в „Нефтохимик“, където спортуват над 300 деца. Освен това, те подчертаха, че няма законово основание, въз основа на което Общината да помогне финансово на общинския клуб.

Слабите резултати на представителния отбор също бяха посочени като довод клубът да бъде оставен без средства за съществуване. За съжаление фактът, че този отбор може да се конкурира по бюджет единствено с аматьорските отбори, бе пренебрегнат. Въпреки финансовия дефицит, с който „Нефтохимик“ се бори от началото на новия сезон, по време на срещата се направиха предложения за пълна финансова проверка. Припомняме, че само преди два месеца „Нефтохимик“ бе подложен на тримесечен обстоен финансов одит, назначен от Общината.

Липсата на всякакъв вид подкрепа от страна на главния акционер и опитите да се утежни вече трудната ситуация в клуба продиктуваха решението на изпълнителния директор Николай Тодоров да освободи поста си. Предстои оставката му да бъде разгледана на заседание на Съвета на директорите.

В същото време стана ясно, че Николай Кръстев отново ще заеме поста директор на Детско-юношеската школа на „Нефтохимик“. Специалистът ще ръководи целия работен процес на школата, а досегашният директор – Господин Господинов, остава треньор на Елитната юношеска група до 19 години.

Кръстев освободи позицията директор на ДЮШ, за да застане начело на представителния отбор, в началото на новия сезон във Втора лига. След промените в спортно-техническото ръководство на клуба, за старши треньор бе назначен Благомир Митрев, а Кръстев стана негов помощник. Заради необходимостта от силен ръководен кадър в школата обаче бе взето решение той отново да заеме позицията на директор на ДЮШ.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.