Спорт
Шабан Мустафа спечели скоростното изкачване на Хайдушка пътека
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Маратонецът Шабан Мустафа постигна поредната победа в своята кариера. Състезателят на „Шампион-Сунгурларе“ спечели скоростното изкачване на „Рекорд на Хайдушка пътека“. Трасето край Сливен, което е с дължина 2800 метра и с денивелация 600 метра, бе пробягано от Мустафа за 26:50. Това бе петото издание на скоростното изкачване на „Хайдушки пътека“, като в четири от тях маратонецът от сунгурларското село Костен е взимал участие и винаги е бил първи. Той държи и рекорда на това трасе, като през 2017 година финишира за 23:53.

„Тази година участвах, за да уважа организаторите, не си бях поставил за цел да подобря рекорда. Просто исках да се видя с приятели и да поддържам форма. Трасето е много тежко, защото има много камъни, а и с изпопадалите листа не се вижда къде стъпваш“, каза пред вестник „Черноморски фар“ Шабан Мустафа.

Проявата край Сливен е за престиж, без награди и няма възрастови ограничения. Целта е всяка следващата година да се постави рекорд в изкачването.

До края на 2019 пред бегача не предстоят участия в сериозни маратони. На 6 декември той ще се впусне в Никулденския маратон в Бургас, който е с дължина 10 км.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Алпинистът Атанас Скатов представи в Бургас амбициите си за 2020-а
Борците на Руен завършиха годината с поредни медали
Общината с нов метод за привличане на спонсори за спортните клубове
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.