Бизнес
Селски къщи край морето – хит на руския пазар
TразмерT

Дона МИТЕВА

След апартхотелите, дойде ред на селските къщи. Като изгодни и не много скъпи, руски сайт рекламира продажбата на къщи в Бургаско. Задължително за всяка локация се отбелязва на колко километра е от Слънчев бряг, летището и от морето.

За близо 40 хиляди евро се предлага двуетажна къща с просторен двор в село Ливада, обявена за продажба в последния ден на юли. Площта й е 100 квадратни метра, а дворът е повече от декар.

С десет хиляди евро по-евтино стои на тезгяха отремонтирана, двуетажна къща в село Бродилово, на 12 километра от морето и Царево. Къщата е също 100 квадрата, но за сметка на това дворът е малък, едва 340 квадратни метра.

Ремонтирана едноетажна къща  с три спални в Тръстиково се предлага за 33 000 евро. А преимуществото е, че се намира само на 15 километра от Бургас. Пак за толкова пари, руснаците, решили да се сдобият с втори дом у нас, могат да намерят къща в Александрово, което е на 8 километра от Слънчев бряг.

Китна къщурка търси стопанин-чужденец в Оризаре. Тя е двуетажна, с вътрешна стълба. Към нея има и просторен двор.

Къща, в стил българска идилия с  обширен двор, за 39 300 евро може да се купи и в Медово – на 14 километра от Слънчев бряг. В цената са включени над декар  двор и няколко стопански постройки.

Избор има: в селата Черни връх, Българово, Велика, Българи, също предлагат къщи за продан.

Красотата на българската природа и идилията на селата се експлоатира чудесно на пазара на имоти в Русия. Това показват посочените примери. Остава всяка къща да намери своя рускоговорящ  стопанин, който да я подреди и украси по свой вкус. Така поне на местните няма да се налага да учат език, който им е непонятен. С комшията руснак ще се разбират далеч по-лесно, отколкото с германеца и англичанина. А и няма да има нужда да им обясняват как да си казват „Наздраве“ вечер през оградата. Те си го знаят.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
Животновъдите отчетоха дейността си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.