Бизнес
Сдружение Рестарт Лайф отпразнува първата си годишнина
TразмерT

Миxаил КОЛЕВ

Неправителствената организация „Рестарт Лайф” отпразнува своята първа годишнина през декември. Сдружението, което е със седалище в Бургас, работи в четири направления: тематични партита,  интересни срещи, запознанства (speed dating) и опознавателни пътешествия (екскурзии). Клубът реализира различни социални проекти в рамките на държавните програми и международен културен обмен.

„През първата година ние организирахме над 30 мероприятия, в които участваха над 1000 души. Целта ни е да осигурим подкрепа за социално включване на хора търсещи ново начало. Инициираме различни прояви и сътрудничества в тяхна помощ. Всеки, който иска да създаде нови приятелства, да се погрижи за настроението и самочувствието си, е добре дошъл при нас. Ние сме готови и открити да помогнем”, заяви пред в. „Черноморски фар” Татяна Георгиева, зам.-управител на „Рестарт лайф”.

Самото НПО се състои от три дами: Татяна, Мария Владимирова, която е управител, а Лолита Глушкова е доброволец от Русия.

Мария Владимирова (вляво), Татяна Георгиева (в средата) и Лолита Глушкова

„Мъчим се да раздвижим града и знаем, че няма да е лесно. Ние обаче сме не само ентусиасти, но и оптимисти. При нас членуват и много руски граждани. Благодарение на Лолита Глушкова, която е истински доброволец, нашите срещи се превръщат в мигове на радост и вдъхновение”, разказва Мария Владимирова.

Макар и за кратко време от съществуването си Клуб „Рестарт лайф” е създал много партньорства, включително и такива отвъд България.

Ръководството на неправителствената организация е провело среща и с кмета на Бургас Димитър Николов, както и с Йорданка Ананиева. зам.-кмет по културата, пред които са представили презентация на настоящата и бъдеща дейност на сдружението.

Татяна Георгиева разкри пред Черноморски фар как е възникнала идеята за създаването на Сдружението.

„В този живот няма нищо случайно. С Мария се запознахме през есента миналата година на по чашка кафе. От общуването си разбрахме, че искаме да създадем нещо ново, което да е полезно за жителите на нашия красив град Бургас. Така се зароди идеята ни за Клуб Сдружение "Рестарт лайф" - рестартирай живота си!”, заяви тя.

Амбицията на Клуба е през 2019 година да привлекат повече xора в теxните мероприятия.

„А също нови форми на работа: семинари, участие в социални проекти заедно с Общината. Тясно сътрудничество и участие в международни социални проекти, повишаване на квалификацията, работа със други подобни клубове и създаване на връзки и отношения на международно равнище”, допълни Георгиева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ИАРА се сдоби с 35 нови автомобила
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.