Спорт
Съветът на директорите на ПФК "Нефтохимик" оцеля след бурни дебати
TразмерT

Петър ИВАНОВ

Общинските съветници в Бургас отхвърлиха предложението за смяна на цялото ръководство на ПФК "Нефтохимик 1962" заради проблеми с организацията на градското дерби с ФК "Черноморец 1919". Искането бе входирано от представителите на реформаторския блок в местния парламент – Станимир Апостолов, Тошко Иванов, Георги Митев и Димитър Христов.

Темата предизвика сериозна полемика преди докладната да бъде отхвърлена със 7 гласа „за”, 15 „против” и 15 „въздържал се”.

 

„Това е едно изключително обидно държане към феновете на ФК Черноморец по време на дербито. Ние не желаем да разделяме гражданите на Бургас. Бих искал футболните срещи между двата клуба да бъдат решавани на терена, а не да влизаме в спорове за разхвърляни риби. Подкрепете докладната, за да вземе отношение ръководството”, обяви един от вносителите Станимир Апостолов.

Общински лидер на НФСБ в Бургас Ивайло Вагенщайн категорично се противопостави на гласуването на докладната, която по думите му, залата на ОбС не е място за подобни дебати.

„Това, че феновете имат такъв спор помежду си, си е тяхна работа. Това не е тема на ОбС. Радва ме, че спящите футболни клетки в Бургас се посъбудиха. Апелирам за повече разум и в решенията да не прозира дългата политическа ръка на някои колеги”, коментира Вагенщайн.

Председателят на постоянната комисия по култура Веселин Пренеров пък представи пред колегите си обстойна проверка по случая, визирайки че в докладната се съдържат единствено недоказани твърдения. Общинският съветник от ГЕРБ уточни, че не са установени никакви проблеми по организацията на футболната среща, а касите на стадиона са започнали да продават билети 2 часа преди началото на мача.

Константин Бачийски от СЕК определи предложението за смяна на цялото ръководството на футболния клуб като твърде крайно решение.

„Едно такова решение по-скоро би обезглавило клуба. Съгласен съм , че не трябва да се толерират подобен вид постъпки, но докладната в този си вид е неподходяща”, обяви Бачийски.

В залата се чуха обвинения, че част от съветниците са привърженици на конкретен отбор и се опитват по този начин да унищожат съперника.

На дебатите присъстваше и изп. директор на "Нефтохимик" Николай Тодоров, но той не бе поканен от общинските съветници, за да вземе отношение по случая.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаската полиция организира благотворителен турнир по футбол
Раздават 100 топки на спортния празник Бургас играе хандбал
Костадин Марков: Решението на министър Кралев е скандално
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.