Бургас
Сарафовци бесни на EVN, искат да съдят дружеството
TразмерT

Дона МИТЕВА

Жителите на бургаския квартал „Сарафово“ скачат срещу EVN. За това алармира до медията ни Боян Малашев, който се е свързал с адвокат и очаква указания от него как точно да бъде формулирана подписката, която е първата организирана форма на протест.

„Пиша ви с една огромна молба. Нека да дадем гласност на случващото се в град Бургас, квартал „Сарафово“. Целият квартал се подготвя за подписка този следобед, както и за колективно дело. От почти месец насам след 21:00, 22:00 часа, токът постоянно спира и се включва“, пише ядосаният гражданин, той лично се е разделил с батерията на лаптопа си заради кратките прекъсвания на тока.

Малашев  допълва още, че заради прекъсването на тока  достатъчно елуреди в домакинствата са вече извън строя и дори не подлежат на поправка. „Знам семейства, на които са повредени климатици, кафе-машини, а да не говорим и това, че в квартала има хотели, дават се и много апартаменти на туристи. Това също са негативи, и то за бизнеса“, допълва гражданинът.

По думите му от EVN се опитват да извъртят нещата, че е заради лошите метеорологични условия, но, както всички виждат, такива няма.

„Скоро чух нещо още по-куриозно, че щъркели се блъскали в жиците и предизвиквали тези токови удари. Били намерени обгорени телата на птиците. Ако е така, то при толкова чести прекъсвания на тока, почти всяка вечер и то не по веднъж, трябваше да има купища мъртви щъркели“, възмущава се човекът.

Ядосаните сарафовци обвиняват EVN, че служителите не си вдигат телефоните и даже не си правят труда да проверят за повреда.

„Ние няма да оставим това да продължава“, заканват се от бургаския квартал.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Фейк новина превърна добра учителка по география в Черната Златка
Предложение: Туристическите автобуси да паркират на определено място
Забраниха черпенето с торта в бургаските детски градини
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.