Поморие
Санират училището в село Бата
TразмерT

Община Поморие е кандидатствала пред Министерството на образованието с проект за ремонт на първия етаж и за цялостно саниране на училище ОУ "Христо Ботрв" в село Бата. Това съобщи кметът на община Поморие Иван Алексиев, който провери на място завършилите до момента ремонтни дейностви в учебното заведение.

За първи път след построяването на втория етаж на ОУ „Христо Ботев” през 1966 година, беше извършен цялостен основен ремонт на покрива му. Освен нов покрив, цялостен ремонт бе направен и на физкултурния салон, на класните стаи и на компютърния кабинет, намиращ се на втория етаж от учебното заведение. Това се случи със средства по капиталовата програма на Община Поморие през изминалата година.

„За 2019 година ще направим всичко възможно да преасфалтираме и двора на училището”, каза още Алексиев.

Директорът на ОУ „Христо Ботев” Петя Стоянова сподели удовлетворението си от извършените ремонти и благодари за оказаната помощ по организацията и провеждането на обществената поръчка.

„Сега децата учат в обновени класни стаи, а когато обстановката е по-приятна и те се чувстват по-добре. Благодаря и на родителите от село Бата, че подходиха с търпение и с разбиране, защото такъв ремонт не се случва всяка година”, каза Стоянова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Данъкът върху недвижимите имоти в Поморие спада
Кметът Иван Алексиев отново е номиниран в конкурса "Кмет на месеца"
„Достойно есть“ започва днес в Поморие (ПРОГРАМА)
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.